Pro inspiraci

Ovocný pergamen

 

Tenhle ovocný pergamen mě naučili Matějkovi (www.silaprozivot.com). Je výbornou náhražkou čokolády nebo čehokoliv jiného, když vás honí mlsná. Jeho výroba je jednoduchá a záleží na vaší fantazii a na tom, jaké ovoce máte právě doma. Vhodné jsou i bobuloviny, lesní plody atp.

Já jsem dnes použila švestky, banány, arónie, kokosové plátky, slunečnicová semínka a několik kostek hořké čokolády. Vše jsem mixovala na nejvyšší otáčky do hladké husté hmoty. Tu jsem následně rozetřela na plata a vložila do sušičky na sluneční frekvenci.

V kuchyni to omamně voní a já se nemůžu dočkat, až to bude. Vychladlé pláty pak nejlépe nůžkami nastříhám na velikosti větších kostek čokolády a musím se hlídat, abych je nesnědla všechny najednou 🙂

 

 

Mandlové mléko

Mandlové mléko je velmi snadné vyrobit doma. Stačí k tomu šálek přes noc (nebo alespoň několik hodin) namočených neloupaných mandlí, výkonný mixér, menší šálek vody a kdo chce, může kápnout pro doslazení trochu agáve sirupu. Vše rozmixujeme, přecedíme přes síťku, která se s mixérem prodává a chutné stoprocentní mandlové mléko je během dvou minut hotové  Máte ho rádi?